Teambuilding som ger mersmak

Jag har alltid gillat företag och ledare som ser till att det finns en bra stämning på arbetsplatsen. Det kan vara så enkelt som en kanelbulle till fredagskaffet eller en konferens resa med utflykter och gott vin. Allt som gör att man växer som grupp och enhet tycker jag är positivt. Här i Stockholm finns ju ett riktigt härligt utbud av aktiviteter men jag vill tipsa om vår senaste teamaktivitet som verkligen gav mersmak på flera sätt.

Matlagning är en aktivitet som kan sätta teamet i fokus

Vår teamleader har alltid varit lite av en mat och dryck fantast, vår egen Edward Blom. Han pratar gärna och ofta om gastronomiska sensationer han upplever under helgerna, och nu hade han en tanke att vi skulle testa en ny teamaktivitet i Stockholm. Sagt och gjort, efter jobbet en dag samlades vi i en lokal och en kväll med svett och skratt tog fart. Vi skulle laga mat under ledning av proffskockar som sedan skulle avnjutas tillsammans. Och det var inte vilka maträtter som helst, tufft var det men gott blev det.

Stress och skratt i en härlig kombination

Såhär beskriver arrangören eventet, och så blev det:
Matlagningen i smågrupper och med ledning av AVEQIAs inspirerande kockar där det ställs krav på koncentration och samarbete
Måltiden, dvs middagen avnjuts där koncentrationen under matlagningen övergår i avslappnad glädje och gastronomiska upplevelser runt bordet”

Att samarbeta med något man har begränsad erfarenhet av gav verkligen en helt ny dimension av teambuilding. Vi gjorde enormt mycket misstag, men vi lärde oss ännu mer, både om oss som personer och som en enhet, men också som kockar. Dags att våga lite mer i köket, en kalvfilé ligger i frysen och väntar. Som vanligt så visade det sig att vi som grupp kan mycket mer än vi tror under rätt ledning. Detta var en teamaktivitet i Stockholm som alla inblandade gärna gör om.