Gamla klädskåp

Jag älskar gamla klädskåp. Det ska vara gamla klädskåp i trä, inga moderna Ikea klädskåp i någon masonit. Jag dras till äldre klädskåp som har en historia bakom sig, dom får gärna vara utsmyckade med snirkliga mönster. När jag var i tjugoårsåldern hyrde jag och min sambo ett gammalt torp. I torpet stod ett stort klädskåp av ek i ett av rummen. Det var så stort att det inte gick att flytta på längre, det var ”inbyggt” kan man säga, så när vi flyttade in så fick vi dras med det gamla klädskåpet.

Flytt utan klädskåpet

Efter att ha bott i torpet i några år så flyttade vi till ett större hus som ägdes av samma hyresvärd som tidigare. Det lilla torpet vi hade hyrt fick vi renovera i utbyte mot några gratis månadshyror men förutom huset så renoverade jag även det gamla klädskåpet, jag slipade hela skåpet, målade om det både invändigt och utvändigt samt satte nya handtag på utsidan. Jag lade ner ett gigantiskt arbete på klädskåpet men tyvärr kunde jag inte ta med det när vi flyttade till det större huset. Det var nog det värsta med att flytta, att jag saknade det vackra klädskåpet.

Klädskåp & andra fynd

Det nya huset vi flyttade till låg fantastiskt vackert högt uppe på en sandåsrygg med utsikt ner över dalen och byn. Vi fick också lov att nyttja tillhörande ladugård och jaktstuga som fanns på gården. Dock ingen mark till så att ha djur på gården var inte att tänka på. Men jag fick en otrolig idé! Jag skulle inreda stallet till ett hundpensionat. Jag satte igång med att rensa ut all gammal bröte som hade sparats i ladugården och vad hittar jag där – ett gammalt klädskåp! Jag blev eld och lågor och min sambo och våra grannar fick hjälpa mig att lyfta in klädskåpet så jag kunde sätta igång att renovera. Klädskåpet har jag kvar än idag, trettio år senare.