Skaffa belysning till bilen med upp till tre gånger starkare ljusflöde

Jag hade länge klagat för mig själv på hur dåligt belysning jag hade på min bil, men av någon anledning dragit ut på att ta tag i problemet. Ni vet vissa saker bara prokrastinerar man hur länge som helst även fast man vet att det är ett snabbt problem att lösa och att man tycker det är roligt bara man kommer igång.

Byta halogen mot xenonbelysning

Men så en dag nu för ett tag sedan när jag var på väg hem i mörkret så bestämde jag mig för att beställa hem ny belysning till bilen eftersom jag är så förbaskat trött på att inte se bra i dåligt väder och i mörker. Bilens gamla halogenlampor skulle bytas ut mot xenonbelysning som ger upp till tre gånger så starkt ljusflöde och även ett mycket vitare och ljusare ljus än vad halogen ger. Läs mer om xenonkit här om ni vill.

Man får allt man behöver i ett xenonkit

Kort förklarat är xenon en sorts gasurladdningslampa som fungerar så att spänningen i fordonet omvandlas till ca 20 000 volt och tänder upp gasen i xenon-lampan och därmed får den att lysa under en väldigt snabb upptändningstid. Man behöver en så kallad ballast för kunna omvandla spänningen i bilen och den medföljer i ett sådant xenonkit.

Jag fick faktiskt hem mitt paket med xenonkitet häromdagen och nu återstår bara att montera ihop allting, vilket jag tänker göra till helgen när det ändå skall vara dåligt väder ute. Det är faktiskt riktigt rofyllt och roligt att stänga in sig i garaget och meka med bilen när regnet öser ner utanför och det är kallt och trist. Polarna brukar titta förbi och hålla mig sällskap med och annars har man alltid musik att dra igång. Upplever du att du också har dåliga halogenljus på din bil så vill jag verkligen tipsa dig om att spana in xenonbelysning.